De familie Bikker
Van kantoorpand naar woning met zonnepanelen en een warmtepomp

Aan de Kerkstraat in Groot-Ammers bevindt zich de woning van de familie Bikker. Deze woning dateert van eind 1800 en heeft door de tijd vele, voornamelijk bedrijfsmatige, bestemmingen gehad waaronder een kaaspakhuis. De laatste bedrijfsfunctie was het kantoor van Bert Bikker, die hier tot 2020 met zijn architectenbureau gevestigd was.

Omdat Bert plannen had om hier zijn woonhuis van te maken, besloot hij in 2018 om zonnepanelen op het dak te leggen. Zowel het dak als de ligging waren hiervoor uitermate geschikt, dus die beslissing was snel genomen. “Omdat ik als architect al regelmatig met Marcel van Vugt samenwerkte bij verschillende projecten, was ik bekend met zijn expertise en was het voor ons vanzelfsprekend dat Suntechnics dit voor ons zou uitvoeren. De communicatie met Suntechnics is bijzonder goed en Marcel is ook altijd bereikbaar voor vragen, en dat vind ik belangrijk,” vertelt Bert.

“Toen we enige jaren later begonnen met de voorbereidingen van de verbouwing van het kantoorpand, hebben we Marcel opnieuw uitgenodigd voor een advies om het ruime pand zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kunnen verwarmen en te koelen. Marcel adviseerde ons een systeem met een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming door de hele woning. Ook de eerste verdieping wordt nu op deze manier verwarmd. Door het plaatsen van diverse thermostaten is het mogelijk om elke ruimte op de gewenste temperatuur in te stellen. Zo hebben bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer en badkamer allemaal hun eigen temperatuur en deze schommelt niet of nauwelijks. Het is uitermate comfortabel wonen. En ook nu verliep het hele proces van advies tot en met plaatsing op rolletjes. De communicatie met Suntechnics was goed en met de vakmensen die alles kwamen installeren was het fijn werken.”

Ook met de unit die buiten staat is de familie Bikker zeer tevreden. Deze werkt perfect en geeft absoluut geen geluidsoverlast. “Ook onze buren ervaren geen overlast en dat vinden we ook enorm belangrijk, want je leeft toch met elkaar,” laat Bert tot besluit weten. 

5
2
4
1
3