Suntechnics realiseerde
Stichting Kringloop Almkerk blij met 90 zonnepanelen

Voor het ontstaan van het kringloopcentrum in Almkerk moeten we zo’n 40 jaar terug in de tijd. Biologieleraar Johan Koekkoek, woonachtig in Almkerk, was begaan met milieu en hergebruik en richtte om die reden een kringloopwinkel op.

Deze kringloopwinkel voorzag in een grote behoefte en groeide als kool. Inmiddels heeft Kringloop Almkerk een verkoopruimte van ongeveer 900 m2 en een parkeerplaats die ruimte biedt aan ca 30 auto’s voor de klanten die van heinde en verre komen. Het team van medewerkers in loondienst (8 FTE) wordt aangevuld met zo’n 40 vrijwilligers en die zijn hard nodig om alles draaiende te houden. 

Een van deze vrijwilligers is bestuurslid Jan Koekkoek. Hij is docent wiskunde en in zijn vrije tijd vaak in de kringloop te vinden. “Als bestuur hebben we in 2022 besloten om te investeren in het verduurzamen van de panden. Een van de gasketels was aan vervanging toe en toen hebben we de stap gezet om die te vervangen voor een elektrische verwarmingsketel,” vertelt Jan. “En omdat we nogal wat vierkante meters dak hebben, besloten we die te benutten om daar zonnepanelen op te leggen. We vroegen drie offertes op en de offerte van Suntechnics sprong er qua transparantie, details en prijs bovenuit.”

“Suntechnics heeft ons vertrouwen volledig waargemaakt. Alle afspraken zijn exact nagekomen en de communicatie en installatie verliepen goed. In maart 2023 is het project opgeleverd en alles draait als een zonnetje. De 90 zonnepanelen liggen op het schuine dak van de loods en het platte dak van de winkel en leveren nog iets meer energie op dan was berekend, dus zijn we er erg blij mee!”

1
2
4
3
5