SunTechnics realiseerde
Kees Dirken,
de eerste klant van Suntechnics

“In 2012 was het nog een uitzondering als je zonnepanelen op je dak had,” vertelt Kees Dirken. “Als inkoper van een regionaal bouwbedrijf kwam ik in aanraking met allerlei vormen van vernieuwing op het gebied van bouwen en wonen. Omdat ik in die tijd al mijn energierekening wilde verlagen, besloot ik om te onderzoeken of zonnepanelen iets voor ons was. Via mijn werkgever had ik al regelmatig contact met Marcel van Vugt en besloot daarom om hem om een advies te vragen. Dat was overigens wel een perfecte timing, want Marcel had naast zijn adviesbureau Hometechnics ook net Suntechnics opgericht; een bedrijf dat zich speciaal ging richten op de verkoop en plaatsing van zonnepanelen.”

“Marcel maakte de afspraak bij ons thuis om de situatie en conditie te beoordelen van het dak en de staat van de meterkast, zodat hij direct een advies op maat kon geven. Ons schuine dak bleek perfect te zijn om een maximale opbrengst van zonne-energie te kunnen realiseren, want het ligt pal op het zuiden en heeft een hoek van 45º. Een betere situatie bestaat gewoon niet. Het was een beetje wikken en wegen over het aantal panelen, maar we kozen er uiteindelijk voor om 16 panelen te laten plaatsen, want daarmee zouden we meer elektriciteit opwekken dan we op dat moment verbruikten. Nou die berekening is helemaal uitgekomen, want inmiddels hebben we al meer dan 45.000 kwh stroom opgewekt. Onze investering heeft zichzelf al meerder malen terugverdiend en we hebben al jaren een hele lage energierekening. Dat woont toch net wat lekkerder.”

“Alhoewel Marcel bekwame monteurs had om de zonnepanelen te installeren, heeft hij hier zelf meegeholpen bij de plaatsing. Hierdoor kon hij ervaren of alle materialen naar behoren functioneerden en waar je mogelijk tegenaan kon lopen bij de installatie. Bij ons verliep alles perfect en tot op de dag van vandaag hebben we nog nooit een storing gehad. Elf jaar geleden waren we op het gebied van verduurzaming en een visie op eigen energieopwekking misschien een buitenbeentje in onze straat, maar inmiddels hebben heel veel buurtgenoten ook zonnepanelen aangeschaft. Ik vind dat leuk om te zien dat dat navolging heeft gekregen.”

Foto 2
Foto 1
Huis Kees drone kl