SunTechnics realiseerde
Betaalbaar comfort in de dijkwoning van de familie Benckhuisen

Een vrijstaand dijkhuis energiezuinig maken is wel een uitdaging. Anne-Marie en Bert Benckhuijsen dachten al enige tijd na over het verduurzamen van hun woning en zette in januari de eerste stap met het laten plaatsen van zonnepanelen. 

“Maar voordat we onze keuze definitief maakten, nodigden we Marcel van Vugt uit voor een oriënterend gesprek en we waren direct enthousiast,” vertelt Anne-Marie. “Marcel legde in begrijpelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn voor onze woning. Ook controleerde hij gelijk onze meterkast en de ligging en conditie van ons dak. Hij adviseerde om in eerste instantie te starten met 10 zonnepanelen. De communicatie van bestellen tot en met de plaatsing verliep vlekkeloos en ook het plaatsen zelf.”

“Toen we zagen wat de opbrengst van deze panelen was, maakten we plannen om ook de rest van de woning te verduurzamen. Onze vloerverwarming was aan vervanging toe en ook de gestegen prijzen voor energie speelde een rol om stappen te zetten. Zelf dachten we eerst nog aan een hybride systeem, maar Marcel adviseerde ons een volledig elektrisch systeem, inclusief nieuwe leidingen voor de vloerverwarming en 10 extra zonnepanelen op het dak. We zagen eerst wel op tegen al het gedoe dat erbij komt kijken, maar we hebben, met het oog op onze toekomst in dit huis, toch de knoop doorgehakt.

“Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. We hebben in de periode dat de nieuwe vloerverwarming is aangelegd en de vloeren gelegd zijn, twee weken op een camping verbleven. Marcel heeft met de specialisten uit zijn netwerk de klus uitstekend geklaard. We zijn tijdens dit hele proces compleet ontzorgd en het resultaat is een zeer comfortabele woning met lage energielasten.”

2
5
2
7
1