SunTechnics realiseerde
320 zonnepanelen op de panden van Nebest in Vianen

Nebest in Vianen is een onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, dat actief is in bouw, industrie, infra en waterbouw. “In 2018 werden we benaderd door Marcel van Vugt, die met zijn bedrijf Suntechnics lid was van het duurzaamheidscollectief Vianen,” vertelt Jeroen Post, gebouwenbeheerder bij Nebest. “Hij wilde eens van gedachten wisselen over het nut en de mogelijkheden van zonnepanelen voor ons bedrijf. In die tijd waren we ook al bezig met plannen om het hele bedrijf verder te verduurzamen en die uitnodiging kwam daarom op een goed moment.”

“De gebouwen van Nebest bestaan voor twee derde uit kantoorruimte en een derde uit laboratoriumruimte en daar wordt nogal wat energie verbruikt. Samen met Marcel bekeken we de mogelijkheden voor ons bedrijf, welke subsidieregelingen er beschikbaar waren en welke aanpassingen er nodig waren. We hebben constructieberekeningen voor het dak laten maken en er was een nen 1010-keuring vereist. Omdat we zoveel mogelijk onze eigen energie wilden opwekken, hebben we er uiteindelijk voor gekozen om 320 zonnepanelen op de daken te plaatsen.”

“Marcel heeft voor ons de planning gemaakt en het hele proces van A tot Z voor ons geregeld en in 2019 was het hele project gerealiseerd. Toen de installatie begon te draaien moest deze in het begin nog even geoptimaliseerd worden, maar dat is normaal bij een groot project als dit. Maar ook dat liep op rolletjes en tot nu toe hebben we nog geen dag storing of problemen met de installatie gehad. We zijn erg blij dat we deze stap destijds hebben gezet.”

4
1
2
3